Learning to subtract money is very important for the students. It helps them to calculate the bills when you go shopping while selling or buying things. Students can learn conversion of money from here. Worksheet on Subtraction of Money is the best source for the students to improve their math skills.

We suggest the students who wish to learn the concept of subtraction of money practice the below-given problems. Also, you can find the subtracting money word problems on this page. Try to solve the below questions in money subtraction worksheets and check whether the solved problems are correct or not.

**Also Refer:**

## Subtracting Money Practice Worksheets

**Question 1.**

What is 8 dollars minus 32 dollars?

**Solution:**

Subtract 8 dollars from 32 dollars

32 – 8 = 24

Thus 8 dollars minus 32 dollars is 24 dollars.

**Question 2.**

What is 4.25 dollars minus 25 dollars?

**Solution:**

Subtract 4.25 dollars from 25 dollars

25 – 4.25 = 20.75

Therefore 4.25 dollars minus 25 dollars is $20.75

**Question 3.**

Sunny went to buy a cricket bat. He had Rs. 3000 in his pocket. The cricket bat costed him Rs. 2750. He gave 3000 to the shopkeeper. How much money should the shopkeeper return Sunny?

**Solution:**

Given,

Sunny went to buy a cricket bat. He had Rs. 3000 in his pocket.

The cricket bat costed him Rs. 2750. He gave 3000 to the shopkeeper.

Rs. 3000 – Rs. 2750 = Rs. 250.

Thus the shopkeeper returns Rs. 250 to Sunny.

**Question 4.**

Subtract the following amount

i. Rs. 70 – Rs. 64

ii. Rs. 40.72 – Rs. 30.72

iii. Rs. 48 – Rs. 32

**Solution:**

i. Rs. 70 – Rs. 64

Subtract 64 from 70

70 – 64 = 6

Thus the answer is Rs. 6

ii. Rs. 40.72 – Rs. 30.72

Subtract 30.72 from 40.72

Rs. 40.72 – Rs. 30.72 = Rs. 10.00

Thus the answer is Rs. 10.

iii. Rs. 48 – Rs. 32

Subtract 32 from 48

Rs. 48 – Rs. 32 = Rs. 16

Thus the answer is Rs. 16

**Question 5.**

Subtract the following

i. $432 – $ 412

ii. $3842 – $ 1532

iii. $40 – $ 14

**Solution:**

i. $432 – $ 412

Subtract 412 dollars from 432 dollars.

432 – 412 = 20

Thus the answer is $20.

ii. $3842 – $ 1532

Subtract 1532 dollars from 3842 dollars.

35842 – 1532 = 2310

Thus the answer is $2310.

iii. $40 – $ 14

Subtract 14 dollars from 40 dollars.

40 – 14 = 26

Thus the answer is $26.

**Question 6.**

Subtract the following by converting Rupees to paise

i. Rs. 132- Rs. 102

ii. Rs. 10.5 – Rs. 7.25

iii. Rs. 20.45 – Rs. 12.25

**Solution:**

i. Rs. 132- Rs. 102

First we have to convert Rupees to paise and then subtract money.

1 Rupee = 100 paise

132 Rupees = 132 × 100 = 13200

102 Rupees = 102 × 100 = 10200

13200 – 10200 = 3000 paise

ii. Rs. 10.5 – Rs. 7.25

First we have to convert Rupees to paise and then subtract money.

1 Rupee = 100 paise

10.5 Rupees = 10 × 100 = 1000 + 50 = 1050

7.25 Rupees = 7 × 100 = 700 + 25 = 725 paise

1050 – 725 = 275 paise

iii. Rs. 20.45 – Rs. 12.25

First we have to convert Rupees to paise and then subtract money.

1 Rupee = 100 paise

20.45 Rupees = 20 × 100 = 2000 + 45 = 2045

12.25 Rupees = 12 × 100 = 1200 + 25 = 1225

2045 – 1225 = 820 paise

**Question 7.**

Roshan has $3080. He spent $1200 on his friend. How much money is left with Roshan?

**Solution:**

Given,

Roshan has $3080. He spent $1200 on his friend.

$3080 – $1200 = $1880

Thus $1880 is left with Roshan.

**Question 8.**

Swetha buys a dress worth Rs. 1499. She gave Rs. 2000 to the cashier. How much she will get from the cashier?

**Solution:**

Given,

Swetha buys a dress worth Rs. 1499. She gave Rs. 2000 to the cashier.

Rs. 2000 – Rs. 1499 = Rs. 501

Therefore Swetha will get Rs. 501 from the cashier.

**Question 9.**

You have Rs. 20 with you and you gave Rs. 5 to your brother and Rs. 2 to your sister. How much money is left with you?

**Solution:**

Given that,

You have Rs. 20 with you and you gave Rs. 5 to your brother and Rs. 2 to your sister.

Rs 20 – Rs. 5 – Rs. 2 = Rs. 13

Thus Rs. 13 is left with you.

**Question 10.**

What is Rs. 25.50 paise minus Rs. 15.25 paise?

**Solution:**

Subtract Rs. 25.50 and Rs. 15.25

25.50 – 15.25 = 10.25

Therefore Rs. 25.50 paise minus Rs. 15.25 paise is Rs. 10.25